Music

FOTO: The Flexican bont en blauw door politie

  1. Newschevron right
  2. FOTO: The Flexican bont en blauw door politie
The Flexican is bont en blauw te zien op de foto's die zijn maatje Sef heeft geplaatst op Twitter. De wonden en blauwe plekken zijn het gevolg van Eindhovense agenten die het tweetal hardhandig aanpakten na afloop van Sneakerz. Het management van de Nederlandse dj laat weten dat The Flexican aangifte gaat doen tegen de politie.{gallery}blogs/burc/FlexicanEindhoven{/gallery}

Video

Er was zaterdagavond al een video te zien waarop de dj en Sef tikken krijgen. Ook de charges van de Eindhovense agenten met politiehonden en politiepaarden zijn gefilmd.

{source}
<iframe width="550" height="413" src="http://www.youtube.com/embed/8874CVAFTB4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Verklaring management

Het management van de dj kwam zondag met een verklaring: "Op zondagmiddag is The Flexican in verzekering gesteld op verdenking wederspannigheid dan wel mishandeling politieambtenaar met enig letsel tot gevolg. Echter, in een persbericht geeft de politie aan dat hij een agent met de dood zou hebben bedreigd. Hij ontkent zich aan deze feiten schuldig te hebben gemaakt." Verder in de verklaring staat: "Nadat verschillende getuigenverklaringen zijn vergeleken met die van Sef en The Flexican is in overleg met advocaat Yehudi Moszkowicz besloten om tegen politie Eindoven aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie van dit buitenproportionele en onnodige politieoptreden."

Verklaring van The Flexican's advocaat

In de nacht van 28 op 29 juli zijn The Flexican (Thomas Goethals Ligthart) en Sef (Yousef Gnaoui) betrokken geraakt in een worsteling met de politie Eindhoven. The Flexican is daarbij ernstig mishandeld.

Het duo liep van een optreden terug naar de parkeergarage. Tijdens deze wandeling door een voetganger gebied, wilde een tweetal politieauto’s op weg naar een melding de groep passeren. Echter, deze toeterden niet noch maakten zij gebruik van hun sirene of zwaailichten. Wel gaven zij gas en wilde zo de doorgang krijgen. Hierbij werd de DJ die in het straatrumoer de auto’s niet had opgemerkt over zijn voet/enkel gereden en geraakt door de zijspiegel van de dienstauto. In plaats van te het vragen of hij gewond was of hulp te bieden heeft de politie direct verbaal en fysiek geweld gebruikt.

Verschillende getuigen hebben verklaard dat meteen na de aanrijding een agent The Flexican begon te slaan met zijn wapenstok en hem bij zijn keel heeft gegrepen. Vanaf dat moment zijn omstanders gaan filmen. In het filmpje dat inmiddels op internet circuleert is duidelijk te zien dat The Flexican vervolgens met veel machtsvertoon en buitenproportioneel geweld wordt gearresteerd. The Flexican heeft daarbij verschillende verwondingen opgelopen. Op het politiebureau is hij zelfs in een isoleercel geplaatst. Toeschouwers die wilden filmen, waaronder Sef, zijn met de wapenstok weggejaagd.

Op zondagmiddag is The Flexican in verzekering gesteld op verdenking wederspannigheid dan wel mishandeling politieambtenaar met enig letsel tot gevolg. Echter, in een persbericht geeft de politie aan dat hij een agent met de dood zou hebben bedreigd. De DJ ontkent zich aan deze feiten schuldig te hebben gemaakt. Als gevolg van het incident heeft de DJ in ieder geval één optreden in het buitenland moeten annuleren. Wellicht dat meer annuleringen moeten volgen.

Nadat verschillende getuigenverklaringen zijn vergeleken met die van Sef en The Flexican is in overleg met advocaat Yehudi Moszkowicz besloten om tegen politie Eindoven aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie van dit buitenproportionele en onnodige politieoptreden.

Ster advertentie
Ster advertentie