Music

Eva Simons staat open voor het Songfestival

  1. Newschevron right
  2. Eva Simons staat open voor het Songfestival

Eva Simons, bekend van Bloodfire, Policeman en haar enorme hanenkammen, staat open om aan het Songfestival mee te doen. Dat vertelde ze vanochtend in Start tijdens Nando's ballenbak.

"Ik sta er zeker wel voor open. Maar dan moet het wel een harde track zijn die ik zelf mag maken met een DJ naar keuze. Die hebben vet veel fans overal ter wereld dus dan gaan we sowieso winnen."

drie keer genomineerd

Eva kwam bij FunX langs omdat zij genomineerd is voor de FunX Music Awards die morgen uitgereikt worden. Zij strijdt voor een award in de categorie├źn Best Single, Best Video en Best Singer.

"Ik zou het heel tof vinden om Best Singer te winnen. Dan ben je gewoon de beste van heel Nederland!"

liever chillen met de politie

Met de track Policeman is ze twee keer genomineerd voor de FMA's. Aan Fernando vertelde ze dat ze eigenlijk een nummer met een grove tekst op wilde nemen. "Maar toen dacht ik: 'nee, ik moet ook nog een beetje met de politie kunnen chillen."

Policeman werd een dansbare reggaeton en dancehall hit en Eva strikte zelfs Konshens voor de track. Dat heeft ze te danken aan een Amerikaanse vriend. Ze had nog een rapper nodig en eerst dacht ze aan Sean Paul.

"Maar hij zei 'waarom niet Konshens?' Ik dacht dat het hem niet ging lukken maar Konshens reageerde meteen dat hij het wilde doen."

Volgende week brengt Eva haar nieuwe single Escape uit.

Ster advertentie
Ster advertentie