Music

Veel Nederlands talent op Noorderslag

  1. Newschevron right
  2. Veel Nederlands talent op Noorderslag
Groningen is vandaag weer gewoon Groningen. Eurosonic/ Noorderslag 2009 zit erop en de Groningers kunnen terugkijken op drie succesvolle dagen in hun stad. Zaterdagavond sloot Ella Bandita Noorderslag af. Giovanca, Sabrina Starke, De Jeugd van Tegenwoordig, Steen, Alain Clark en Dio waren de afsluiter voorgegaan. Stuk voor stuk stonden ze voor een bomvolle zaal.

Zodra de bekende hits waren gespeeld, verliet een deel van het publiek de zaal. Maar als bezoeker heb je het op een festival ook niet makkelijk: je moet constant kiezen tussen twee acts die tegelijk geprogrammeerd staan. Dan ga je dus halverwege het ene op weg naar het volgende optreden.

Popprijs
Een van de spannendste momenten op Noorderslag is de uitreiking van de Popprijs. Welke artiest wint de cheque van 10.000 euro? Niemand lijkt te weten wat de criteria zijn om de prijs binnen te slepen. Zoals festivalprogrammeur Joey Ruchtie in FunX Five gister al zei: “Er hangt altijd een enorm mysterie rond die prijs”.

De hele avond worden kanshebbers rondgefluisterd: Pete Philly & Perquisite gaan? Perquisite liep wel rond op Noorderslag. Of toch naar Jan Smit? Die was er namelijk ook. Maar Anouk, Guus Meeuwis en Alain Clark waren ook allemaal in De Oosterpoort en getipt als winnaars.

Noorderslag is voor de Nederlandse artiest the place to be om optredens te regelen voor het komende jaar, ook als je niet zelf op het podium staat.

Om kwart voor twaalf werd de winnaar bekend gemaakt: De Dijk. Volgend jaar een nieuwe kans voor de verliezers, want dan is Noorderslag er gewoon weer. Voor nu is de rust in Groningen teruggekeerd.

Check hier het interview met De Jeugd van Tegenwoordig op Eurosonic/Noorderslag:

Ster advertentie
Ster advertentie