Music

Winne eerste Nederlandse #1 HipHop Top 100

  1. Newschevron right
  2. Winne eerste Nederlandse #1 HipHop Top 100
And the winner is... Winne! Het was even zweten voor de Rotterdamse rapper, maar hij schoof de Amerikanen T.I. en 2Pac dit jaar een plaats naar achteren met zijn 'W.I.N.N.E'. Hiermee is hij de eerste Nederlandse rapper die ooit de nummer één positie van de HipHop Top 100 bereikt heeft. Bekijk hier de volledige lijst!


Jij kon drie weken lang stemmen op je favoriete hip hop track. Hierop stroomden de stemmen binnen. Naast de gebruikelijke oldschool nummers waren dit jaar de nieuwere hits van artiesten als Jay-Z, de Black Eyed Peas en B.o.B ook terug te vinden in de hogere regionen van de hip hop chart.

Winne kon eind 2009 plaats maken in zijn prijzenkast voor een State Award voor o.a. Beste Artiest en Beste Album. Een half jaar later staat hij boven de grootste artiesten uit de rapwereld als nummer één van de HipHop Top 100.

De eerste plaats is voor Winne als een kers bovenop de uitermate succesvolle twee jaren die hij er op heeft zitten. Sinds de release van zijn album 'Winne Zonder Strijd' is de rapper niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Met de FunX hits Alles Wat Ik Wil, We Zijn 1 en de huidige nummer één van de HipHop Top 100, W.I.N.N.E, worden de verwachtingen alsmaar groter voor het volgende album van de Rotterdamse MC.

Behoudt Winne volgend jaar weer de eerste plaats of stem jij anders? Dat zien we in 2011. Tot dan toe draagt Winne de kroon als winnaar van de HipHop Top 100. Gefeliciteerd!

Winne - W.I.N.N.E

Ster advertentie
Ster advertentie