Music

Hamaki mag geen Pepsi meer drinken

  1. Newschevron right
  2. Hamaki mag geen Pepsi meer drinken
Het dak ging er af tijdens het FunX Five Concert afgelopen 11 oktober in de HMH! Een rits aan artiesten uit binnen- en buitenland stond op het podium. Als liefhebber van 'gamla-gamla' muziek had ik al helemaal niks te klagen. Maarliefst twee grote Arabische artiesten stonden live on stage, de Egyptische zanger Mohamed Hamaki en de Algerijnse King of Rai Khaled. Hamaki ken ik inmiddels ook persoonlijk, ik heb zijn muziek bij FunX getipt en met resultaat! DJ Idriss en Next of Kin maakten een vette remix van Ahla Haga Feeki en we weten allemaal het resultaat. Een dikke hit op FunX en in de hele Arabische wereld.

Anyhowz, Hamaki bleef met zijn manager nog twee dagen na het concert in Nederland. Afgelopen zaterdag ging ik bij 'm langs in zijn hotel in Amsterdam om nog even gedag te zeggen. Hij bood me een Pepsi aan in zijn hotelkamer. Aangezien ik niet een heel flesje naar binnen zou krijgen bood ik hem aan de helft te drinken waarop hij zei: Nee! Ik mag geen Pepsi drinken. Oh oh, dacht ik. Watskeburt? Maar al snel viel het kwartje bij me. Hamaki is namelijk sinds kort het nieuws gezicht van Coca Cola in de Arabisch wereld. En inderdaad, hij vertelde me dat als hij betrapt wordt met een flesje Pepsi in z'n hand dat ie een boete krijgt van EEN miljoen dollar! Damn, das niet niks! Ik vroeg me meteen af hoeveel hij dan uberhaupt gekregen zou hebben voor die reclamecampagne, maar dat heb ik maar niet gevraagd (mietje he).

In die nieuwe Coca Coca commercial zingt Hamaki trouwens het nummer Bahebbak Koll Youm Aktar (ik hou elke dag meer van je) en dat wordt ook zijn nieuwe single. Die hoor je uiteraard binnenkort op FunX! Hij zong de track ook live tijdens het FunX Five concert met zelfs een featuring van Yes-R. Je kunt 't hier nog een keer terugzien. En de reclame waar het om gaat check je hier:

Hamaki vertelde me dat de clip er ook aan zit te komen en deze is afgeleid van de commercial. Zodra de clip uit is check je'm uiteraard hier op FunX.fm
Ster advertentie
Ster advertentie