Music

Ophef om nieuwe clip Utrechtse rapper Metz!

  1. Newschevron right
  2. Ophef om nieuwe clip Utrechtse rapper Metz!
Internetland staat weer op z'n kop! Deze keer gaat het om beelden uit de nieuwe videoclip van rapper Metz (3D). Hierin rijden ze op één wiel met 160km per uur door de Nobelstraat in de Utrechtse binnenstad.

Tim Beumers voorspelde al in zijn blog dat alles uit de kast gehaald zou worden voor de videoclip van Wielen in de lucht: Part 2... Daar had hij helemaal gelijk in!

Met een noodgang racet een motor door de Nobelstraat in de binnenstad. Midden op de dag, op één wiel, tegen de verkeersrichting in. Levensgevaarlijk dus! Bezoekers van Youtube en Dumpert wensen de snelheidsduivel zelfs een muur toe waartegen hij zichzelf doodrijdt.

Waar zijn ze mee bezig?
Weet de rapper wel waarmee hij bezig is? De Utrechtse filmer Didier Chabi voert het woord. Want Metz is onbereikbaar. 'De opnamen zijn van eind mei. Vanwege de verzekering maken we gebruik van professionele stunters'

Levensgevaarlijk
Op de vraag of het niet gevaarlijk is zei Chabi 'We zijn goed verzekerd'. Toestemming van de politie is niet gevraagd, want dat zouden ze tóch nooit krijgen. Dan maar illegaal racen. Alles voor de clip.

Politie kan er niets aan doen
Politiewoordvoerder Aling zei dat de politie bekend is met het videowerk van rapper Metz. In Kanaleneiland, Overvecht en de binnenstad van Utrecht is dit niets nieuws. 'Natuurlijk is dat strafbaar. En als we ze pakken, kunnen ze rekenen op een flinke bekeuring. Maar we zijn niet overal bij. Ook van het gerace op de Nobelstraat wisten wij niet,' aldus Aling.

Niet op TMF
Chabi en Metz gaan deze keer niet proberen hun clip op TMF te krijgen. Dat is eerder al eens op een fiasco uitgedraaid. Na protesten van verkeersorganisatie Veilig Verkeer Nederland werd de clip met motorstunts van de buis gehaald. 'Het wordt dus internet.'

De beelden waar heel interland van flipt:
{youtube}kqhTpNHWyGk{/youtube}

Nog meer beelden uit de clip:
{youtube}Jo25N2Enq8c{/youtube}

{youtube}z02yIWMpy2Q{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie