Music

J. Cole previewt nieuwe muziek in indrukwekkende documentaire '4 Your Eyez Only'

  1. Newschevron right
  2. J. Cole previewt nieuwe muziek in indrukwekkende documentaire '4 Your Eyez Only'

Alles wat J. Cole aanraakt verandert in goud. Of beter gezegd: in platina. Met zijn album 4 Your Eyez Only wist hij voor de tweede keer een record te zetten door de platina status te behalen met een album zonder featurings. Ondanks zijn grote succes blijft de rapper ontzettend low key. In de exclusieve HBO-documentaire die gisteren werd uitgezonden, krijgen we eindelijk meer van hem te zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratie

De documentaire bevat concertmateriaal, maar de focus ligt vooral op de intieme gesprekken die J. Cole heeft met zwarte Amerikanen uit de lagere klassen. J. Cole sprak tijdens zijn reis door Ferguson, Missouri, Louisiana, Baton Rouge en zijn geboorteplaats Fayetteville met verschillende mensen die een inspiratiebron zijn geweest voor zijn laatste album.

Luisterend oor

In een interview met New York Times vertelt hij over het doel van zijn documentaire: ''Het leek mij bemoedigend om te zien hoe zwarte mensen met andere zwarte mensen in gesprek gaan, terwijl er een rapper aanwezig is die enkel meeluistert. Dit zijn de mensen die nooit gehoord worden, door de wereld, maar ook niet door elkaar. Dankzij de documentaire verandert het perspectief. Als ik kan luisteren, waarom kan jij dan niet luisteren?''

Nieuwe muziek

In de documentaire wordt er ook nieuwe muziek ten gehore gebracht. Het wereldwijde web zou het wereldwijde web uiteraard niet zijn als het nummer niet heel snel werd geript en online werd gegooid. Thanks!

Gemist

Helaas is HBO niet meer te ontvangen in Nederland, maar er zijn uiteraard wel minder legale manieren om de documentaire terug te kijken. Hoe precies, daar kan FunX natuurlijk niets over zeggen...

Ster advertentie
Ster advertentie