Music

Karol G dropt haar derde album KG0516

foto: YouTube: Karol G
  1. Newschevron right
  2. Karol G dropt haar derde album KG0516

Karol G heeft vandaag haar derde studioalbum KG0516 gedropt. De titel van het album is geschreven als een vluchtnummer en bevat haar initialen en de datum waarop ze haar allereerst albumdeal ondertekende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KG0516

"De bedoeling van de titel van het album is om dans uit te nodigen op de vlucht naar een nieuw artistiek tijdperk, waarin ze verschillende muzikale genres overstijgt", is te lezen in de press release. KG0516 bevat dan ook 16 hele diverse tracks en samenwerking met veel grote namen, zoals Wisin & Yandel, Nicki Jam en Ozuna.

De tracks Tusa met Nicki Minaj - die overigens 28 keer platina ging- en Location met Anuel AA en J Balvin bracht de 30-jarige Latinster eerder al uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouw in reggaeton

In een interview met De Volkskrant laat Karol G weten dat er ook veel vrouwen aan haar album hebben meegewerkt. Lange tijd was het namelijk niet zo vanzelfsprekend voor een vrouw om succes te hebben in het reggaetongenre. Zo werd haar in 2012 bij Universal Miami medegedeeld dat er voor een vrouw geen toekomst was weggelegd in het reggaetongenre.

"Ik wist tijdens de voorbereidingen van dit album al dat ik de jonge meiden uit de latinmuziek erbij wilde", aldus Karol. Zo werkte de Argentijnse singer-songwriter Nathy Peluso en danseres en zangeres Irie Queen mee aan haar album. "Veel mensen zullen ze niet kennen, maar ik vind ze vreselijk goed. Ik wil mijn sekse meer vertegenwoordigd zien in reggaeton. Ik wil dit succes laten groeien voor ons allemaal."

Ster advertentie
Ster advertentie