Music

DeeJay Abstract is beste DJ van Nederland: "Een eigen stijl is belangrijk"

  1. Newschevron right
  2. DeeJay Abstract is beste DJ van Nederland: "Een eigen stijl is belangrijk"

DeeJay Abstract mag zichzelf de beste DJ van Nederland noemen. Hij won de Red Bull Thre3Style en gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK dj'en in Chili. Tussen het draaien door vond hij tijd om in WorX te vertellen over zijn droombaan. "Om het te leren moet je er wel echt veel tijd in steken."

begonnen als hobby

Voor DeeJay Abstract, oftewel Gestow, begon dit allemaal als een hobby. Hij begon als DJ in een vaste club, toen hij een beetje een netwerk had opgebouwd, bood hij zichzelf aan als DJ. Hij draaide in café's en jongerencentra voor platenbonnen.

Zijn tip voor beginnende DJ's? "Een eigen stijl is heel belangrijk. Alle DJ's draaien dezelfde tracks maar het gaat erom hoe je het brengt." Je kunt DeeJay Abstract herkennen aan zijn overgangen. "Ik scratch nog heel veel, dat doen niet veel mensen meer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

festivals vs. clubs

Nu het lekker gaat met de carrière van Gestow, draait hij op zowel festivals als in clubs. Voor hem hebben beide optredens zijn charme. Bij festivals gaat hij er namelijk vol in, zeker als hij als afsluiter is geboekt. Maar in clubs neemt DeeJay Abstract de tijd om de set op te bouwen en een verhaal te vertellen.

Luister hier DooDoo, het nieuwe album van Digitzz en DJ Abstract.

Ster advertentie
Ster advertentie