Music

De Jeugd van Tegenwoordig krijgt bierdouche op Noorderslag

  1. Newschevron right
  2. De Jeugd van Tegenwoordig krijgt bierdouche op Noorderslag
De Jeugd van Tegenwoordig heeft de Popprijs 2011 in ontvangst genomen op Noorderslag. Traditiegetrouw kreeg de groep hiervoor een geldprijs, een beeldje en een flinke bierdouche van het festivalpubliek.

De Popprijs-jury noemt Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron een ‘zeldzaam aanstekelijke viertal, dat zich bewezen heeft als grote inspirators voor niet alleen aankomende raptalenten, maar voor iedereen die van muziek houdt.’

De Jeugd van Tegenwoordig wordt hiermee beloont voor de belangrijkste bijdrage die ze volgens de jury hebben geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De uiteindelijke winnaar wordt beoordeelt op artistieke prestaties, nationaal en internationaal succes of een langdurige carrière, maar geen daarvan is doorslaggevend voor de keuze. Het eindoordeel blijft aan de jury die de Popprijs ieder jaar uitreikt op Noorderslag.

Vorig jaar mocht Caro Emerald de Popprijs in ontvangst nemen. De prijs die sinds 1986 wordt uitgereikt ging in de jaren hiervoor onder andere naar Kyteman, Armin van Buuren en Postmen.



Ster advertentie
Ster advertentie