Music

Herdenking r&b zangeres Aaliyah

  1. Newschevron right
  2. Herdenking r&b zangeres Aaliyah
Het is alweer 10 jaar geleden dat Aaliyah is overleden door een vliegtuigongeluk. De zangeres was toen ontzettend populair in de r&b-scene. Rock The Boat was de laatste clip van de zangeres. Ze werkte in haar laatste jaren veel samen met Timbaland. Ze was ook onder andere bevriend met Missy Elliott, Ginuwine en DMX. Samen hebben ze toentertijd met andere artiesten een clip voor het nummer 'I Miss You' opgenomen en opgedragen aan de zangeres.

Aaliyah scoorde hits met nummers als 'Try Again' en 'One in a Million'. Wat was jouw lievelingsnummer van de zangeres?

Crash
Aaliyah zou in 2001 de clip voor de single 'Rock the Boat' in eerste instantie in Florida opnemen. Door het onweer besloot de regisseur om van locatie te wisselen. De shoot ging verder op de Bahamas. Toen de opnames klaar waren ging de crew in een klein vliegtuigje met Miami als bestemming. Kort na het opstijgen ging het mis en stortte het toestel neer aan het einde van de startbaan. De inzittenden hebben de crash niet overleefd.

Oorzaak
Het ongeluk had twee oorzaken. Het toestel was te zwaar beladen en de piloot had regels overtreden. De man beschikte niet over de papieren om dat type vliegtuig te besturen en had bovendien drugs en alcohol gebruikt.

Beyoncé interviewt Aaliyah




Na een onderzoek dat ruim een jaar duurde bleek dat de piloot die het vliegtuig bestuurde niet de toestemming en de opleiding had om dit type vliegtuig te besturen. Ook bleek dat de piloot op het moment van het ongeluk alcohol en drugs in zijn lichaam had, en bovendien was het toestel niet geschikt om 9 personen te vervoeren en kon het niet vliegen met het gewicht van de bagage die het toestel op dat moment droeg.

Ster advertentie
Ster advertentie