Music

Michael Jackson onderzocht of zijn aap kon praten

  1. Newschevron right
  2. Michael Jackson onderzocht of zijn aap kon praten
Zus La Toya zegt dat Michael Jackson zijn chimpansee Bubbles wilde leren praten. Ze zegt dat hij duizenden dollars heeft geïnvesteerd om te onderzoeken of het aapje door een operatie stembanden kon krijgen. "Hij wilde altijd al weten hoe Bubbles kon praten."

Michael en Bubbles hadden een goede band volgens La Toya Jackson. "Op een ochtend riep Michael me en zei: 'je moet dit zien, hij doet alles na wat ik doe'. Dus Michael begon zijn tanden te poetsen en Bubbles zag dat, pakte een tandenborstel en begon zijn eigen tanden te poetsen."

Door het strottenhoofd van Bubbles te verlagen wilde Michael Jackson ervoor zorgen dat de luchtgolven van het geluid woorden zouden kunnen produceren. Artsen adviseerden de zanger anders. De ingreep was volgens hun te risicovol.

Bubbles moest in 1988 het huis van Michael Jackson verlaten. Toch mocht hij nog vaak op bezoek komen op de Neverland Ranch van zijn baasje. De chimpansee mocht bij MJ in bed slapen en liep de hele dag in een luier rond. Na de geboorte van Michael's jongste zoon mocht Bubbles niet meer langskomen. Jackson belde nog wel af en toe om zijn stem te laten horen.

Bubbles werd in 2003 zo agressief dat ze bang waren dat hij Michael iets zou aandoen. De zanger zag hem voor het laatst in 2004. Momenteel leeft de chimpansee in een apenverblijf in Florida. La Toya bezocht hem onlangs en barstte in tranen uit toen ze het aapje zag.

Ster advertentie
Ster advertentie