Music

Ex-kickboxer Remy Bonjasky wil tv-presentator worden

  1. Newschevron right
  2. Ex-kickboxer Remy Bonjasky wil tv-presentator worden
Afgelopen vrijdag ging ‘Sterren dansen op het ijs’ spetterend van start. Wel anderhalf miljoen mensen zagen onder andere Inge de Bruijn, Ralf Mackenbach, Beau van Erven Dorens, Kim Feenstra en Remy Bonjasky schitteren in hun strakke pakkies. Remy vertelde Fernando maandagochtend in FunX Start dat hij hoopt dat de ijsdanswedstrijd deuren voor hem opent. Voor schud
Toen SBS6 Remy vroeg mee te doen aan ‘Sterren dansen op het ijs’, had hij daar helemaal geen zin in. De ex-kickboxer vertelt: “Ik dacht ‘nee joh, dat ga ik niet doen’. Ik ga me een beetje voor schut zetten daar.” De Surinamer die nog nooit op ijzers had gestaan, had maar twee weken om te leren schaatsen en hij dacht dat het niet in zijn drukke rooster zou passen.

Uiteindelijk heeft hij zich over laten halen door het productieteam, en daar is hij blij mee: “De stoere mannen die kickboxen, blijven vaak weg uit dit soort shows. Dus ik dacht ‘het is toch wel bijzonder om de eerste te zijn’. En het heeft goed uitgepakt, er keken veel mensen naar de show. Nu kent niet alleen kickbox-minded Nederland me, maar iedereen.” Toen Remy de andere deelnemers had zien schaatsen, zakte de moed hem wel even in de schoenen: “Ik viel een beetje buiten de boot omdat iedereen vroeger geschaatst had, en ik niet. Die achterstand heb ik ingehaald door dingen te doen die ik goed kan, dingen optillen bijvoorbeeld.”

Presentator
Met de bekendheid die hij door zijn optreden in de ijsdansshow genereert, wil Remy iets positiefs gaan doen. Hij hoopt via de ijsbaan de tv-studio’s in te kunnen rollen: “Ik zit in de nadagen van mijn carrière en een ding op tv is altijd leuk. Ik presenteer al de Show time gala’s en geef commentaar bij de buitenlandse wedstrijden, maar het zou ook leuk zijn om iets in Nederland te doen op tv.”

Romantisch
Dat Remy niet in de eerste ronde zijn biezen heeft moeten pakken, valt hem alles mee. ‘So You Wanna Be A Popstar’-winnaar Tim Douwsma, werd afgelopen vrijdag weggestemd. Aanstaande week gaat de vechtersbaas zich suf repeteren op het liedje ‘You’ van Ten Sharp. Remy: “Het is heel wat anders dan ‘Beat it’ waar ik afgelopen vrijdag op schaatste. Het is wat minder sterk, een beetje romantisch. Ik moet echt mijn schaatskunsten gaan vertonen in plaats van tillen en bewegen op een plek...”Ster advertentie
Ster advertentie