Music

Eerste tien landen door naar finale Songfestival

  1. Newschevron right
  2. Eerste tien landen door naar finale Songfestival
In de eerste voorronde van het Eurovisie Songfestival zijn tien landen door naar de finale. Zoals gebruikelijk zijn Spanje, Engeland, Frankrijk, Duitsland en het gastland automatisch geplaatst voor de finale. De show die in Oslo plaats vond werd door een miljoen Nederlanders bekeken. Het was het op drie na best bekeken programma op dinsdag.

Zeventien artiesten namen het in de Noorse hoofdstad tegen elkaar op. Een vakjury en stemmen van de tv-kijkers zorgden ervoor dat Servië, Wit-Rusland, Portugal, Griekenland, Rusland, Moldavië, Bosnië-Herzegovina, België, Albanië en IJsland naar de finale gaan.

Voor onze Belgische buren is het voor het eerst sinds 2004 dat ze tot de finale weten door te dringen. Zanger Tom Dice bereikte dat met zijn zelfgeschreven lied Me and my guitar.

Donderdagavond vindt de tweede halve finale plaats. Hierin neemt de Nederlandse Sieneke het op tegen Litouwen, Armenië, Israël, Denemarken, Zwitserland, Zweden, Azerbeidzjan, Oekraïne, Roemenië, Slovenië, Ierland, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Georgië en Turkije.De tien optredens van de eerste halve finale die de finale gehaald hebben:

- Griekenland
-
IJsland
- Moldavië
- Albanië
-
Bosnië-Herzegovina
-
België
- Servië
- Wit-Rusland
- Portugal
- Rusland

Ster advertentie
Ster advertentie