Music

Chippy met DaWaxx

  1. Newschevron right
  2. Chippy met DaWaxx
De nieuwe meidengroep MaxDaWaxx ken je misschien al. Hun hit Whatever U Want is vaak te horen op FunX. De groep is vanaf donderdag 6 december te volgen in een real life soap op RNN7. De VARA begint er later in december mee. Veel aandacht voor MaxDaWaxx dus, maar wie is de dancehallrapper op Whatever U Want van MaxDaWaxx? Hij heet Gregory Finsy en staat bekend als Chippy.

Hij is de helft van een eeneiige Surinaams/ Turkse tweeling. Het muzikale talent komt van zijn moeder. Zij zong in de Surinaamse band Vrolijke Jeugd. Gregory begon als 13 jarig jongetje bij de populaire brassband Brotherhood. Daar verzorgde hij ruim elf jaar lang drumworkshops.

Begin jaren ’90 heeft hij samen met zijn tweelingbroer Maurice en twee neven een bandje gehad. Inmiddels is deze band omgevormd tot een productiebedrijf. Sinds 2002 is Chippy als host te zien op het Kwakoe Festival. Hij trad daarnaast ook nog op met Beef en Husan (bekend van de Peugeot reclame). Nu treedt hij dus op met Cherris, Sandy en Zahra van MaxDaWaxx.
Ster advertentie
Ster advertentie