Music

Buraka Som Sistema terug met aanstekelijk BaBaBa refrein

  1. Newschevron right
  2. Buraka Som Sistema terug met aanstekelijk BaBaBa refrein
De Portugese groep Buraka Som Sistema brengt het aanstekelijke 'BaBaBa-refrein' naar Nederland met de single Hangover. De track ontstond tijdens een reis door het kuduroland Angola, waar het viertal een aantal van hun favoriete kuduro-producers opzochten. Dj Znobia was daar één van en liet ze kennis maken met zijn 'BaBaBa-refrein'.

Hangover

De tune klonk ze zo goed in de oren, dat Buraka Som Sitema het ging gebruiken in een aantal shows. De reacties van het publiek waren direct overweldigend. Hierdoor besloot het viertal om het BaBaBa-stukje samen te brengen met een beat die ze net geproduceerd hadden. Het eindresultaat is de nieuwe single Hangover.

Let op! Tekst gaat verder onder de video!


Kuduro?

João Barbosa zegt dat ze een sing-a-long clubtrack wilden samenbrengen met een gestoorde instrumental die in geen enkel muziekgenre past. Het lijkt ze gelukt, want Hangover (BaBaBa) is geen house, geen dub-step, geen techno en ook geen kuduro. Best opmerkelijk want Buraka Som Sistema staat bekend om hun combinatie van Afrikaanse kuduro met keiharde elektronische techno beats. Zelf noemen ze hun stijl 'progressive kuduro'.

Groepsleden

Het viertal bestaat uit João Barbosa (Li'l John), Rui Pité (DJ Riot), Andro Carvalho (Conductor) en Kalaf Ângelo. Ze komen allen uit verschillende windstreken van het muziekvak. Wat ooit begon als een leuk project om 'hardcore dance music' mee te maken, werd een grote hype waarbij zelfs oude omaatjes hun billen schudden tijdens de concerten.

FIFA 10

Buraka Som Sistema bereikte met de aanstekelijke single Kalemba (ook wel bekend als Wegue Wegue) de eerste plaats van de Portugese charts. Het nummer werd niet veel later gebruikt in het wereldwijd populaire voetbalspel FIFA 10.

Ster advertentie
Ster advertentie