Music

Post Malone & Swae Lee's 'Sunflower' breekt enorm record

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Post Malone & Swae Lee's 'Sunflower' breekt enorm record

Het gaat hartstikke lekker met Post Malone en Swae Lee. Hun hit Sunflower (van Spider-Man: Into the Spider-Verse) heeft het record verbroken door de meeste weken ooit in de top 10 van de Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs te staan. In totaal staan ze daar al 45(!) weken in.

The Weekend verslagen

Met dit record verslaan ze onder andere The Weeknd, die 44 weken met The Hills in the lijst stond in 2015-2016. Daarna komt Thrift Shop van Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz die 42 weken in de top 10 stond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

soundtrack spider-man

Sunflower werd uitgebracht als titelsong van de soundtrack voor Spider-Man: Into the Spider-Verse. Toen het nummer uitkwam belandde het direct op een zesde plaats in de hitlijst, op 3 november 2018. Het nummer heeft 11 weken op nummer 1 gestaan en was daarmee de eerste nummer-1 hit voor Swae Lee.

filmhit

Het nummer doet het volgens kenners niet alleen zo goed vanwege Post Malone en Swae Lee, maar ook vanwege het feit dat Spider-Man: Into the Spider-Verse het enorm goed doet. Ook de film behaalde een nummer-1 positie in Amerika, won een Golden Globe voor beste animatiefilm in januari van dit jaar en eenzelfde award bij de Academy Awards.

Sinds de track werd uitgebracht werd het nummer alleen al in Amerika maar liefst 32 miljoen keer gestreamed.

Ster advertentie
Ster advertentie