Music

Stefflon Don wint een MOBO Award

foto: YouTube MOBO Awards
  1. Newschevron right
  2. Stefflon Don wint een MOBO Award

Ieder jaar worden de MOBO Awards in de UK uitgereikt aan Engels en internationaal talent in de categorieën hiphop, grime, R&B/soul, reggae, jazz, gospel en Afrikaanse muziek. De awardshow had deze keer zelfs een Nederlands tintje.

Stormzy

De grote winnaar van de avond was grime-legende Stormzy. De Britse artiest nam awards mee naar huis voor Best Man, Best Grime-Act en Best Album. Die laatste prijs ontving hij voor zijn album Gang Signs & Prayers, dat keihard gaat op alle streamingdiensten.

best R&B/Soul en Best Newcomer

In deze categorieën was het Dave die er met de winst vandoor ging. Je kan hem kennen van tracks als Samantha, Wanna Know en No Words. Hij wordt gezien als één van de meest veelbelovende talenten van Engelse bodem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Best hiphop

De MOBO Award voor de beste hiphopartiest ging deze keer naar Giggs. Hij bracht dit jaar zijn album Wamp 2 Dem uit, met internationale featurings van onder andere Popcaan, Young Thug en 2 Chainz. Daarnaast stond Giggs vaak op het podium met Drake en heeft hij een featuring op Drakes track KMT.

Best Female

Maar naast alle testosteron is er ook vrouwelijk succes. En ook nog eens met een Nederlands tintje. Stefflon Don mag zich na de awardshow namelijk Best Female noemen. Met concurrenten als Nadia Rose, Lady Leshurr en Emeli Sandé is dat een knappe prestatie!

Best international act

Een andere knappe prestatie is die van Wizkid. Hij won een MOBO Award voor Best International Act. Natuurlijk is de Nigeriaanse zanger internationaal erg groot, maar het is toch heel erg knap als je grote namen als Drake, Jay-Z, en zelfs Kendrick Lamar met lege handen achterlaat.

Best song

Maar wie heeft er van alle artiesten de allerbeste track gemaakt? Onder andere Kojo Funds, Not3s en Stormzy waren genomineerd in deze categorie. Uiteindelijk was het J Hus die de prijs in ontvangst mocht nemen voor zijn bekende banger Did You See. Beluister het winnende nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie