Music

The Weeknd verplaatst wereldtournee opnieuw, shows in Nederland gaan niet door

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd verplaatst wereldtournee opnieuw, shows in Nederland gaan niet door

The Weeknd heeft opnieuw zijn wereldtournee verplaatst. Dat maakt de Canadese zanger bekend via Twitter. De verplaatsing betekent ook dat de optredens die de zanger op 3 en 4 oktober 2022 in de Ziggo Dome in Amsterdam zou geven niet doorgaan.

'Groter en specialer'

Het gaat eigenlijk om een uitbreiding van zijn tour. De tour zou in eerste instantie plaatsvinden in 2020 om zijn laatste album After Hours te vieren, maar dat ging niet door vanwege de coronapandemie. Aangezien The Weeknd binnenkort het nieuwe album The Dawn Is Coming uitbrengt, wil hij gebruikmaken van de situatie door alles 'groter en specialer' aan te pakken, laat hij op Twitter weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld terug

De tour gaat nu dan ook de naam 'After Hours Til Dawn' krijgen, een combinatie van beide albums. Vanwege de vraag naar meer shows en de vele beperkingen die nog altijd gelden in veel zalen, gaat de zanger nu de tour verplaatsen. "Wie een kaartje heeft gekocht, krijgt het geld terug", verzekert The Weeknd in zijn bericht op Twitter. "Deze mensen krijgen ook voorrang zodra de kaartverkoop opnieuw start."

Nieuwe data onbekend

The Weeknd zou eigenlijk al op 27 oktober 2020 optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat optreden werd vervolgens verplaatst naar 19 oktober 2021 en vervolgens naar 3 oktober 2022. Later kondigde hij aan dat er een extra show zou zijn op 4 oktober 2022. Die shows worden nu dus opnieuw verplaatst, maar het is nog niet bekend naar welke datums.

Ster advertentie
Ster advertentie