Music

Mr. Probz: "Nu begint het echte werk"

  1. Newschevron right
  2. Mr. Probz: "Nu begint het echte werk"
Het gaat geweldig met Mr. Probz! Bij FunX gaat zijn nieuwe single Nothing Really Matters als een trein, maar hij heeft ook de gouden status bereikt in Amerika met Waves. Dat betekent dat de track meer dan 500.000 keer verkocht is. "Ik ga wel lekker ja!" zei hij vanmiddag tegen Maarten.

Album half af

"De helft van mijn plaat ligt al klaar," vertelde Mr. Probz bij FunX: "We kijken nu welke formule we gaan toepassen. Ik breng het uit zodra het af is." Tijdens dit proces merkt Probz dat hij minder tijd heeft: "Het moet allemaal sneller en daar moet ik aan wennen. Hiervoor deed ik er twee a drie jaar over een album. Het blijft een verlengstuk van mij. Ik moet er 100% tevreden mee zijn en dat is voor mij het belangrijkst."

Gratis of niet?

Mr. Probz weet nog niet of dit album net als The Treatment gratis wordt. "Ik heb nu dat soort vrijheid niet meer. Je maakt afspraken waar mensen op bouwen, maar wie weet. I don't know!" The Treatment was volgens Probz een bedankje voor de mensen die hem daarvoor altijd hadden gesupport: "Een gratis plaat was het minste wat ik kon doen."Druk! Druk! Druk!

Probz zegt bij FunX dat het inmiddels één groot gekkenhuis is aan zijn adres: "Ik moest even een nieuw nummer nemen! Als ik dit wil blijven doen, moet ik rustig kunnen nadenken. Dat kan niet als je elke dag wakker wordt met 80 WhatsAppjes, smsjes, telefoontjes, twitterberichten en facebookberichten. Ik probeer het allemaal nog zelf te doen, maar dat is wel lastig."

Echte werk

Mr. Probz lijkt na een lange tijd weer terug in Nederland, maar volgens de zanger valt dat wel mee. "Het lijkt door allerlei foto's in Los Angeles en New York of ik wekenlang in het buitenland heb gezeten, maar dat viel wel mee." Probz zat vooral in de studio en ontmoette de mensen van het label. "Het was een introductie en nu gaat het echte werk beginnen."

Ster advertentie
Ster advertentie