Music

50 verslaat Jay-Z als best verdienende rapper

  1. Newschevron right
  2. 50 verslaat Jay-Z als best verdienende rapper
Jay-Z is van de troon gestoten als best verdienende rapper ter wereld. Nu staat 50 Cent bovenaan het Hip Hop Cash Kings-overzicht van magazine Forbes.

De verwachting was dat Jay-Z, ofwel Shawn Carter, net als vorig jaar de lijst zou domineren. Omdat het een goed jaar was voor de rapper, die niet alleen een nieuw contract met Live Nation tekende, maar ook de filmmuziek voor American Gangster verzorgde en een uitverkochte concerttour gaf met Mary J. Blige.

Maar Jay Z is ingehaald door 50 Cent. Met een omzet van 150 miljoen dollar verdiende hij bijna het dubbele van Jay-Z, die het met 'slechts' 82 miljoen dollar moest doen.

Een groot deel van die inkomsten is niet afkomstig van Fifty's muziek. Zo sleepte hij honderd miljoen dollar binnen met alleen de verkoop van VitaminWater, het drankje waar hij aandelen in heeft. Ook zag Fifty geld binnenstromen via zijn kledinglijn, filmprojecten, muzieklabel en computerspellen.

Op de derde plek in de lijst van Hip Hop Cash Kings staat Sean 'Diddy' Combs (35 miljoen dollar). Kanye West staat met 30 miljoen op vier, maar verdiende meer aan zijn albumverkopen dan 50 Cent. Op de vijfde plek staat producer Timbaland met 22 miljoen dollar. Hij wordt op de voet gevolgd door collega Pharrell Williams, met twintig miljoen dollar.

De lijst werd gesloten door rapper/producer Swizz Beatz, Snoop Dogg en Dr. Dre en Ludacris op een 10e plek. De kans is groot dat Fifty volgend jaar opnieuw op nummer één staat in deze lijst. Momenteel is hij in bespreking met de Zuid-Afrikaanse mijnbouwmagnaat Patrice Motsepe, voor plannen om de 'bling bling'-markt te betreden met een eigen sieradenlijn.

Check deze track van 50 Cent: 'I Get Money'

{youtube}fbM9EP2G0LM{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie