Music

Rotjoch: "Ik wil dj'en zonder hype te volgen"

  1. Newschevron right
  2. Rotjoch: "Ik wil dj'en zonder hype te volgen"
Het Appelsap Fresh Music Festival is aanstaande zaterdag the place to be als je van hiphop, electronic music en R&B houdt. Dit jaar heeft 101Barz voor het eerst een eigen podium met onder andere Jebroer, Fit, Boekoesam, Kalibwoy, Kleine Viezerik en vele anderen. Daarom kwam Rotjoch vanochtend langs voor een diepgaand gesprek in Start.

DJ Rotjoch
Rotjoch heeft de afgelopen jaren veel succes gehad met 101Barz, The Next MC en met het maken van programmaconcepten. Toch wil hij meer. Zo staat dj'en ook op Rotjoch's to-do-list. Hij wil undergroundmuziek draaien en op die manier de trend zetten: "Soms word ik boos op dj's, omdat ze met de hype mee gaan. Vroeger bepaalde de dj wat aan was. Dat mis ik nu." Hij ziet nog wel lichtpuntjes zoals dj Vic Crezée en de mannen van Yellow Claw.



The Next MC
De winnaar van het eerste seizoen van The Next MC, D Double, staat ook op het 101Barz-podium van Appelsap. In oktober gaat het tweede seizoen van The Next MC van start en volgens Rotjoch gaat het keihard met de aanmeldingen. Hij zegt dat inmiddels zeshonderd inschrijvingen bij hem zijn binnengekomen, maar hoe meer.. hoe beter. Dus waar wacht je nog op? Surf naar de website en klik op aanmelden!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie