Music

Yes-R in EK-song 'Ben Je Ook Voor Nederland?'

  1. Newschevron right
  2. Yes-R in EK-song 'Ben Je Ook Voor Nederland?'
De EK-single 'Ben Je Ook Voor Nederland?' van Wolter Kroes, Yes-R en Ernst Daniël Smid ging gisteren in première. In de videoclip zijn ook verschillende spelers van het Nederlands elftal te zien zoals Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Maarten Stekelenburg.

'Ben Je Ook Voor Nederland?' is geproduceerd door Eric van Tijn en Jochem Fluitsma en is gebasseerd op de melodie van De Vogeltjesdans. Het lied zou in eerste instantie alleen gebruikt worden voor een reclamespot van een supermarktketen, maar de samenwerking tussen Kroes, Yes-R en Smid klikte zo goed, dat ze er meer in zagen. "We hadden er zoveel lol en plezier in en we vonden het nummer zo gaaf, dat we besloten er een single van te maken."

Yes-R kwam er als laatste bij, op aandringen van Eric van Tijn. Yes-R vertelt dat de producer het op deze manier 'hipper en meer á la nu' wilde maken. "En dan kom je in Nederland al vrij snel bij mij uit, omdat ik toch al lang meeloop in de Nederlandse muziekwereld," aldus de Nederlandse rapper.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/JNyW_Q61T-A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie