Music

Wordt Emir de nieuwe Tarkan?

  1. Newschevron right
  2. Wordt Emir de nieuwe Tarkan?
De eerste ster onder Tarkans vleugels is de 28-jarige Emir. Met zijn eerste single 'Ben Sen Olamam' en bijbehorende 'science fiction-videoclip' trekt hij direct je aandacht. Bekijk hier de videoclip!

Ook muzikaal gezien hoor je de overeenkomsten tussen Tarkan en Emir, dat is goed te horen op zijn debuutalbum dat ook de naam 'Ben Sen Olamam' draagt. Op de cd staan covers van grote Turkse artiesten als Gülşen, Nazan Öncel en Yıldız Tilbe maar ook Harun Kolçak, Berksan en de overleden Aysel Gürel vind je erop terug.

Maar wie is het eigenlijk? De 28-jarige Emir is student aan de Marmara Universiteit. Hij doet daar de opleiding Radio & TV en wil als master psychologie gaan doen. Emir is de assistent geweest van Haluk Şentürk die onder andere manager was van Demet Akalın en Gülşen. Dat heeft Emir een flinke boost gegeven op zijn nieuwe album gezien het feit dat ook Gülşen haar opwachting daarop maakt.

Het uiterlijk van Emir doet denken aan de jonge Tarkan, maar ook zijn stem. Je zou hem de nieuwe Tarkan kunnen noemen. Nu nog letterlijk, maar misschien binnen een aantal jaren zelfs figuurlijk.De eerste reacties over Emir zijn overweldigend. Schrijvers van de landelijke dagbladen zijn vol lof over het nieuwe nummer Ben Sen Olamam. De clip wordt zelfs gezien als een graadmeter voor andere artiesten. Over één ding zijn ze het allemaal eens: Deze zomer praat iedereen over Emir.Ster advertentie
Ster advertentie