Music

Jaheim is door Luther Vandross veranderd

  1. Newschevron right
  2. Jaheim is door Luther Vandross veranderd
Hij wordt vergeleken met Marvin Gaye en Luther Vandross. Niet gek als je weet dat deze twee artiesten de grote voorbeelden zijn van Jaheim. In de Amerikaanse r&b scene is Jaheim een gewaardeerd artiest met hits op zak als Anything, Put That Woman First en Just In Case. Na een zwaar auto-ongeluk, waarbij hij aan de dood ontsnapte is Jaheim terug.
Hij is veranderd. Daarom heet zijn nieuwe tune ook I’ve Changed.

Hij is ook van label veranderd. Zijn come-back via Atlantic Records, moet via zijn album The Makings Of A Man gaan. Zijn nieuwe tune is er één met Keyshia Cole en heet I’ve Changed.

Er is nog meer verandering, want het is het eerste album dat niet het woord “Ghetto” in de titel heeft. Jaheim brak in 2001 door met zijn album Ghetto Love. Daarna volgden de albums Still Ghetto en Ghetto Classics. Volgens Jaheim is er veel talent in de ghetto en hij wil graag iets terugdoen voor de mensen. Daarom richtte hij in 2005 zijn Urban Dreams Foundation.

Jaheim zou zelfs nooit uit deze situatie gekomen zinn als hij niet zijn grote voorbeeld had om naar op te kijken: "If it wasn't for Luther's voice, I would probably be in the 'hood right now. That's when I first realized this man was put here to get to me. Who would have thought that I would be a singer? Listening to his voice saved my life."

(bron: Martín Wagmaister)
Ster advertentie
Ster advertentie