Music

Michael Jackson's dokter schuldig bevonden aan doodslag

  1. Newschevron right
  2. Michael Jackson's dokter schuldig bevonden aan doodslag
Michael Jackson's dokter Conrad Murray is gisteren schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag. De getuigenis heeft maar liefst zes weken geduurd. Murray krijgt op 29 november te horen hoe lang hij moet zitten. Hij kan een straf van maximaal vier jaar krijgen. Conrad mag bovendien zijn werk als arts niet voortzetten.

In 2009 werd de dokter ingehuurd door Michael om hem fit te houden voor zijn geplande 'This Is It' tour. Hij verdiende hier 150.000 dollar per maand mee. Murray diende Jackson propofol toe voor een betere nachtrust. De zanger kampte regelmatig met slaapproblemen.

Op de dag waarop Michael was overleden, had de arts hem een overdosis van het middel gegeven. Hij verliet vervolgens de kamer om een paar telefoontjes te plegen en te sms'en naar zijn ex. Toen hij zich realiseerde dat Michael in nood was, begon hij met het reanimeren van de popster. Normaal gesproken hoort een persoon op een harde ondergrond te worden gereanimeerd, maar hij liet Michael op bed liggen. Murray wachtte 20 minuten voordat hij het alarmnummer belde.


Ster advertentie
Ster advertentie