Music

Keizer: "Mijn album wordt een project, er zit veel meer achter"

  1. Newschevron right
  2. Keizer: "Mijn album wordt een project, er zit veel meer achter"
Keizer en Gio doen het momenteel goed op FunX met het nummer 'Hoe ze loopt'. De track kwam eerst in de XTips lijst en staat sinds afgelopen week in de XChart. Afgelopen vrijdag waren beide heren te gast bij Hatim en Riza in Weekend Wax. De heren spraken onder andere over hun samenwerking, de vrouwelijke fans, nieuwe releases en nog veel meer!

Hoe ze loopt
De nieuwste videoclip van Keizer en Gio heet ''Hoe ze loopt'. Gio vertelt hoe de samenwerking tot stand kwam: "Een goede vriend en producer van mij werkte in Rotterdam aan de mixtape van Keizer. Ik was daar om een nummer op te nemen en toen lag de track 'Hoe ze loopt' daar. Ze zochten nog een zanger voor het refrein. Ik was daar en de combi was goed en zo is de samenwerking voor deze track tot stand gekomen." Het nummer heeft inmiddels al ongeveer 800.000 hits op YouTube.

Vrouwelijke fans
Sinds zijn eerste release mag Keizer niet klagen over het support die de rapper krijgt. Het valt Riza op dat Keizer ook veel vrouwelijke fans heeft. Kan je nog wel normaal door Amsterdam lopen, of word je overal aan je broek getrokken? Keizer: "In Amsterdam is het geen probleem. Hier hebben ze een soort attitude van 'je moet niet denken dat ik een fan ban of zo'. Maar als ik verder weg ga ik dropjes, is dat helemaal anders" En dat vind de rapper natuurlijk best leuk.

Nieuwe album
Keizer staat bekend om zijn mixtapes. Zijn laatste mixtape is 'De Oorzaak Deel 2' en wordt in delen op internet gezet: "Mensen mogen de volgorde van de tracks zelf bepalen. Zo proberen we ook de aandacht van de fans vast te houden. Daarom droppen we om de paar weken nieuwe tracks en clips". Daarnaast is hij bezig met een album, dat voor de zomer van volgend jaar uit moet komen. "Het album wordt een project. Er zit veel meer achter dan gewoon een paar nummers", aldus Keizer.

Keizer & Gio - Hoe ze loopt (Live op FunX) (
download):

{audio}http://download.omroep.nl/funx/weekendwax/Keizer_Ft_Gio-Hoe_Ze_Loop_Live_FunX.mp3{/audio}

Luister het complete interview terug:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/weekendwax/weekendwax_201012101900.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie