Music

Daddy Yankee stopt met muziek en legt de focus op God

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Daddy Yankee stopt met muziek en legt de focus op God

Slecht nieuws voor Daddy Yankee-fans. De iconische reggeaton-artiest stopt met zijn muziekcarrière. De 46-jarige superster laat op Instagram weten dat hij zich wil focussen op zijn religie. In zijn glorieuze carrière scoorde hij vele hits en vloog hij meermaals de hele wereld over. Na ruim dertig jaar komt daar nu een eind aan.

Religieuze voldoening

Daddy Yankee liet op Instagram weten wat zijn precieze beweegredenen zijn voor dit besluit. Zo schreef hij op Instagram: “Dit is de belangrijkste dag in mijn leven. Ik schaam mij niet om de hele wereld te vertellen dat Jezus Christus in mij leeft en ik zal voor hem leven. Dit is het einde van een oud hoofdstuk en het begin van een nieuwe.

Op Instagram plaatste Daddy Yankee een video waarin hij een speech gaf tijdens de laatste show van zijn afscheidstour. Zo zei hij tegen zijn fans: “Ik heb vele jaren geprobeerd om een gat op te vullen. Ik heb zo lang gezocht naar voldoening. Het leek alsof ik gelukkig was, maar van binnen voelde ik mij niet compleet.” Hij vervolgde zijn speech met een Bijbelpassage en eindigde met de woorden: “Vader, ik hoop dat je mij toelaat om de wereld te evangeliseren vanuit Puerto Rico, Amen." De Puerto Ricaan kon rekenen op een luid applaus na zijn toespraak. Dit is voor het eerst dat Daddy Yankee zijn geloof openlijk praktiseert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Imposante carrière

De viervoudige Grammy-winnaar trapte zijn carrière in 1992 af. Nu hangt hij zijn microfoon na dik dertig aan de wilgen. Hij scoorde vele hits zoals Gasolina, Despacito, La Santa en Con Calma. Naar eigen zeggen zal Daddy Yankee zijn platform en stem vanaf heden gebruiken om het woord van God te verspreiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie