Music

Ali B twijfelde over X Factor én The Voice

  1. Newschevron right
  2. Ali B twijfelde over X Factor én The Voice
Ali B heeft het maar druk gekregen als coach van X Factor en The Voice of Holland. De rapper zag het in eerste instantie niet zitten toen hij een mailtje ontving met de vraag of hij geïnteresseerd was in een rol als coach voor X Factor. Volgens Ali waren er verschillende redenen om het niet te doen. "Maar ik ben zo iemand die niet gelijk nee zegt", aldus de mc tijdens Start.

Hart luchten
Hij ging naar een geheime afspraak met de eigenaar van X Factor en RTL. "Toen heb ik m'n hart gelucht en gezegd waarom ik het niet wilde doen. Er zijn toch een aantal punten bij talentenjachten waar ik mij aan stoor," verklaarde Ali. Hij vond onder meer dat de juryleden te machtig waren, dat er af en toe wat diepgang ontbrak en dat de deelnemers tot nu toe geen afspiegeling van de samenleving waren; het was elke keer een beetje hetzelfde.

Verwachting
Ali had verwacht dat ze hem weg zouden sturen maar tot zijn eigen verbazing waren ze het met hem eens. Ze waren juist enthousiast na het horen van zijn commentaar op het programma. "Als ze het niet zouden doen had ik er niet aan meegedaan".

15 miljoen mensen
"Als je nu ziet wie er allemaal aan meedoen, daar krijg je het 15 miljoen mensen gevoel van. Het komt echt overal vandaan. Het talent is echt zo ongelofelijk groot. Ik bluf niet als ik zeg dat als je kijkt dat 99 van de 100 mensen zullen zeggen; waar the f*ck komt dit talent nou weer vandaan", voegde hij er nog aan toe.

Twijfel bijdrage The Voice
De rapper werd ook door The Voice benaderd voor een functie als coach. "Bij X Factor had ik m'n twijfels over het programma zelf. Bij The Voice had ik twijfels over m'n eigen bijdrage," aldus Ali B. In eerste instantie zag hij niet wat hij voor deelnemers kon betekenen aangezien hij zelf geen zanger is. Daarna bedacht hij zich dat coaches als Henkjan Smits, Will.i.am en Simon Cowell ook geen zangers zijn. De rapper heeft immers genoeg kennis om talenten te ontdekken aangezien hij zelf ook zangers onder contract heeft staan bij zijn platenmaatschappij.

The Voice is vetter
"The Voice of Holland is wat dat betreft gewoon alleen maar nog vetter," verklaarde Ali. Vervolgens ging hij auditie doen voor het programma. Dit deed hij zowel voor hun als zichzelf om te kijken of hij de rol als coach aan zou kunnen."Toen merkte ik dat ik zeker weten een bijdrage zou kunnen leveren dat het gevolg zou kunnen zijn dat mensen gaan meedoen die rappen en zingen. Mensen die geen conservatorium hebben gedaan. FunX-artiesten, mensen uit het urban circuit," vertelde hij tot slot.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88396316"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie