Music

Professor Green de diXte

  1. Newschevron right
  2. Professor Green de diXte
Professor Green is deze week de diXte met het nummer Read All About It. De Britse rapper heeft de vocalen van Emeli Sandé verwerkt in het refrein.

De 28-jarige mc beleeft tot nu toe zijn meest succesvolle jaar uit zijn muzikale carrière. De videoclip van zijn nieuwste single is meer dan tien miljoen keer bekeken op YouTube. Het nummer staat op zijn nieuwe album 'At Your Inconvenience' dat op 31 oktober werd uitgebracht. De track bereikte op 30 oktober de eerste positie in de Britse charts.

Freestyle
Green kwam per ongeluk in het rapwereldje terecht. Toen hij een keer bij een vriend thuis was, waren allemaal jongens aanwezig die aan het freestylen waren. Hij moest ook meedoen van hun en het improviseren lukte hem al gelijk vrij aardig.

De mc zag op een dag een flyer voor een freestyle-wedstrijd en besloot vervolgens mee te doen. Ondanks dat hij nog geen ervaring had, won hij de battle. Professor Green ging vaker naar het evenement en won maar liefst zeven keer op een rij.

Contract
De rapper kreeg een contract aangeboden door een van de muzikanten van de band the Streets. 'I Need You Tonight' werd de debuutsingle van de Brit. Het nummer is te vinden op zijn eerste album 'Alive Till I'm Dead'.

Naam
Professor Green heeft zijn artiestennaam niet zomaar bedacht. Green is afgeleid van de kleur van marihuana die hij op vroege leeftijd op straat verkocht. Professor is afgeleid van zijn slimheid. Hij kon naar een van de beste scholen in Engeland gaan, maar stopte met het volgen van onderwijs.

Ster advertentie
Ster advertentie