Music

Ali Kiba’s strijd om Cinderella

  1. Newschevron right
  2. Ali Kiba’s strijd om Cinderella
Terwijl in Ghana de strijd om de Afrika Cup in volle hevigheid wordt gevoerd, is er op het Afrikaanse continent in de rechtszaal een andere strijd gaande. Ali Kiba, die het momenteel goed doet in Kenia en Tanzania met zijn nieuwe hit Nichum, zou Cinderella gestolen hebben van de artiest Malaika Kamagusha.
De artiesten zijn momenteel verwikkeld in een juridische procedure.

Sinds vorig jaar wordt de Tanzaniaan Ali Kiba beschuldigd van diefstal van het nummer Cinderella. Malaika Kamagusha zegt dat hij de track gemaakt heeft. Hij ontmoette Ali Kiba en liet het hem horen. Kiba vroeg hem daarop of hij in een collabo mee mocht doen op de track. Na de ontmoeting nam Ali Kiba het bandje mee. Kamagusha heeft Ali Kiba daarna niet meer gezien.

De eerstvolgende keer dat Kamugusha weer van hem hoorde was Ali Kiba op de radio te horen met de track Cinderella. Er is momenteel een strijd in de rechtszaal gaande, omdat Kamugusha beweert het origineel te hebben geschreven en te hebben opgenomen.

Cinderella heeft de Oost Afrikaanse charts lange tijd gedomineerd. Nu hoor je de track ook op FunX, maar van wie de track is...daar is het laatste nog niet over gezegd.

(bron: Jackie Stanley, Ghetto Radio)

{youtube}laQnWp4S5Ro{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie