Naar homepage
Music

Dennie Christian vond meedoen aan ‘Ali B op volle toeren’ eng!

  1. Newschevron right
  2. Dennie Christian vond meedoen aan ‘Ali B op volle toeren’ eng!
Schlagerzanger Dennie Christian is woensdagavond met Yes-R te zien in een nieuwe aflevering van ‘Ali B op volle toeren’. De zanger die in 1975 een megahit scoorde met het nummer ‘Rosamunde’ vond het best eng om mee te doen aan ‘Ali B op volle toeren’, hij vertelt Fernando in FunX Start: “Ik dacht: ‘Als dit fout gaat, ga ik bij de jeugd af als een gieter’.”
In ‘Ali B op volle toeren’ laat Ali B. jonge rappers en zangers kennis maken met de grootste Nederlandstalige hits ooit. Dennie vertelt dat hij de samenwerking met Ali en Yes-R heel bijzonder vond: “Ik was er behoorlijk zenuwachtig voor. De jongens zijn bij mij thuis geweest. Het was eerst spannend, maar er groeide al snel wederzijdse sympathie. Het ging heel erg leuk.”

Dennie gaat vanavond aan de slag met ‘Uit elkaar’ van Yes-REn Yes-R mag zijn tanden zetten in Christian’s ‘Rosamunde’


Voordat de zanger aan het programma meedeed, had hij zich nog nooit in Nederlandse rap verdiept. Toen hij aan de slag moest met ‘Uit elkaar’ van Yes-R, had hij het ook best even moeilijk: “We wilden in het begin op een iets te moderne tour gaan, maar dat ging niet. Uiteindelijk hebben we gekozen om er een ouderwetse commerciële schlager van te maken.”

Hoe de liedjes klinken, hoor je woensdagavond in ‘Ali B op volle toeren’ (20:25 uur, Ned 3). Dennie zong in FunX Start alvast een heel klein stukje van zijn liedje, dat kan je hier terug luisteren.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/denniechristianstart.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie