Naar homepage
Music

Rapper mogelijk tien jaar de cel in vanwege freestyle op Soundcloud

foto: soundcloud/illschmitt
  1. Newschevron right
  2. Rapper mogelijk tien jaar de cel in vanwege freestyle op Soundcloud

Ezhel is niet de enige rapper die een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd hangt vanwege de inhoud van zijn rapsongs. In de Verenigde Staten is er een Soundcloudrapper die Illschmitt heet en ook kans maakt op een tripje naar de gevangenis voor een periode van tien jaar.

De aanklacht tegen de 18-jarige mc heeft niets met drugs verheerlijken te maken, maar wel met de inhoud van een freestyle op Soundcloud met daarin lines zoals: "You're gonna get cracked on the head like an egg, bitch", "Pull my gun, kill your fuckin' head, now you're dead, go to sleep". Ook gebruikte hij de naam van een school in Newark, New Jersey in de titel van de track.

Arrestatieteam

Een student van de Amerikaanse school kwam de track tegen en vertelde daarover aan zijn moeder. Dat de 18-jarige rapper op de avatar poseerde met een gun, was voor zijn moeder een reden om contact op te nemen met de school. De school schakelde de politie in en die stond even later met een arrestatieteam op de stoep van de school.

Schoolschutter

Schmitt vertelt Buzzfeed dat hij het beangstigend vindt dat hij afgeschilderd wordt als een schoolschutter. De rapper geeft aan dat hij gewoon van hiphop houdt, geen wapens bezit en nooit van plan was om zijn school aan te vallen. Hij heeft de track inmiddels van Soundcloud verwijderd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Studenten beschermen

De directeur van de school blijft achter zijn beslissing staan om de politie in te schakelen. "Een student die met onze school geassocieerd wordt die een gewelddadige track op Soundcloud zet waarin hij iemand vermoord, iemand in het hoofd schiet, een foto met een wapen post en zich richt op meisjes van onze school. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, dan klinkt het best dreigend." De directeur zegt dat het niet zijn taak is om uit te zoeken of zo'n situatie echt is of niet: "Wij moeten onze studenten en families beschermen."

Ster advertentie
Ster advertentie