Music

Landelijke Haïti actie brengt meer dan 83 miljoen op

  1. Newschevron right
  2. Landelijke Haïti actie brengt meer dan 83 miljoen op
De landelijke radio en tv-actie voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti heeft meer dan 83 miljoen euro opgebracht! Om 23.45 uur maakten presentatoren Linda de Mol en Beau van Erven Dorens bekend dat er ruim 41 miljoen euro was binnengehaald op giro 555.

Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking kondigde donderdag aan dat hij het opgehaalde bedrag zou verdubbelen. De regeringsvertegenwoordiger was de hele dag aanwezig en kreeg er een goed gevoel bij. "Ik vind het fantastisch te zien hoe Nederlanders om de Haïtianen heen gaan staan."

Een groot aantal acties gaan overigens nog door, maar de opbrengsten daarvan worden niet meer verdubbeld.

Radio & tv
De Radio 555 actie begon donderdag om 06.00 uur op een groot aantal radiozenders. Het stokje werd vervolgens om 20.30 doorgegeven aan de televisieshow die op vier kanalen werd uitgezonden.

Particulieren & bedrijven
Naast de radio en tv-actie waren er talloze particulieren en bedrijven die geld ophaalden voor de slachtoffers in Haïti. Zo waren er bakkerijen die 555-brood bakten waarvan 55 cent naar Haïti gaat, een aantal internetwinkels die per bestelling een euro afstonden en kinderen die flessen ophaalden om vervolgens het statiegeld te doneren aan giro 555.

Bekijk hier het overzicht hoe FunX en artiesten zich hebben ingezet.
Ster advertentie
Ster advertentie