Music

COC Rotterdam woest door homohater Sizzla

  1. Newschevron right
  2. COC Rotterdam woest door homohater Sizzla
Sizzla treedt aankomend weekend op in Rotterdam en dat schiet COC Rotterdam in het verkeerde keelgat. De homorechtenorganisatie is woedend omdat de zanger volgens hen internationaal omstreden is vanwege zijn extreem homofobe teksten.

Reggaewet

Dat Sizzla nog steeds homofobe teksten zingt is best opvallend, aangezien hij in 2007 de 'Reggae Compassionate Act' ondertekende. Hierin staat dat de reggaeartiest de rechten van alle individuen om te leven zonder angst voor haat of geweld als gevolg van religie, seksuele geaardheid, ras, of sekse respecteert en verdedigt. Andere artiesten die de Reggae Compassionate Act tekenden zijn onder andere Buju Banton, Capleton en Bounty Killer.

Homo's verbranden

Een maand later kwam de aap echter uit de mouw en zong Sizzla in de Amsterdamse Melkweg het nummer 'Nah Apologize,' het liedje waarin hij oproept om alle homo's te verbranden. "Rastaboy don't apologize to no battyboy," zong hij daarbij.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/vx8vdF5VvvU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

COC Rotterdam

Ben Groos, de vice-voorzitter van het COC Rotterdam is woedend over het geplande optreden van Sizzla in cultureel centrum Heidegger in Rotterdam. Heidegger krijgt subsidie van de gemeente. "Ik vind het van de gekke dat een artiest als Sizzla hier in onze stad optreedt, ik wil dat de gemeente Rotterdam maatregelen neemt."

Leefbaar Rotterdam

Leefbaar Rotterdam raadslid Jolanda Ton noemt sommige teksten van de rapper 'zeer verwerpelijk'. Toch vindt ze dat het optreden van Sizzla moet kunnen doorgaan in het kader van de vrijheid van meningsuiting. "De grens ligt wat ons betreft bij het aanzetten tot geweld." Zodra Sizzla zoiets doet, moet hij van het raadslid van het podium worden gehaald en worden aangehouden.

PvdA

PvdA raadslid Zeki Baran is kwaad en begrijpt niet hoe een discriminerende artiest in Rotterdam kan optreden. Hij beseft wel dat verbieden geen reële optie is. "Maar als er daar dingen gebeuren die niet kunnen, moet justitie optreden."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/6Gjx6E7-xW4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}


Op maandag 2e Paasdag is het weer tijd voor de Reggae Top 100! Stem nu op je favoriete artiesten en win concertkaarten voor Stephen Marley!
Ster advertentie
Ster advertentie