Music

'Turkse Shakira' Aleyna Tilki mag niet meer optreden in clubs

  1. Newschevron right
  2. 'Turkse Shakira' Aleyna Tilki mag niet meer optreden in clubs

De XChart-hit Cevapsız Çınlama van Emrah Karaduman en Aleyna Tilki zorgt voor verhitte discussies in Turkije. De videoclip is op YouTube al de 107 miljoen views gepasseerd, als zoekwoord staat Aleyna Tilki al weken in de Top 10 van Google Turkije, maar optredens in een aantal uitgaansgelegenheden kan de ´Turkse Shakira´ inmiddels vergeten.

Optreden: verboden

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de zestienjarige Aleyna Tilki verboden om tot haar achttiende nog op te optreden in uitgaansgelegenheden waar alcohol wordt geschonken. Minister Mehmet Müezzinoğlu gaat ook onderzoek doen naar de uitgaansgelegenheden waar de populaire zangeres van Cevapsız Çınlama tot nu toe heeft opgetreden.

Geestelijke ontwikkeling

"Alle kinderen onder de 18 jaar zijn onze kinderen," zegt minister Müezzinoğlu in de Turkse media. "Om zich geestelijk optimaal te ontwikkelen moeten wij ervoor waken dat minderjarigen op afstand blijven van plekken die een negatieve invloed op ze kunnen hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

uit huis plaatsen

Aleyna's ouders zijn bij ieder optreden aanwezig en vooraf het gezin duidelijk met een groep advocaten gesproken over manieren om wel te kunnen optreden. Toch blijkt de aanwezigheid en toestemming van haar ouders volgens verschillende bronnen niet voldoende om in uitgaansgelegenheden op te treden waar alcohol geschonken wordt. De Turkse Jeugdzorg zou in deze situatie zelfs Aleyna uit huis kunnen plaatsen en haar in een gastgezin onderbrengen.

Voor- en tegenstanders

De afgelopen weken heeft Aleyna Tilki zich in meerdere interviews fel verdedigd. Er zijn meerdere beroemde Turken die het opnemen voor Aleyna Tilki, zoals zangeressen Sibel Can en Ziynet Sali. Er zijn ook genoeg anderen, zoals tv-persoonlijkheid Müge Anlı, die het onverantwoord vinden dat zo'n jong meisje op dat soort locaties op mag treden. Na uitspraken van het ministerie en de minister kan Aleyna Tilki zelf weinig meer doen en ook uitgaansgelegenheden denken nu wel drie keer na voordat ze haar boeken. Gelukkig hebben we de videoclips nog.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie