Music

Damaru is de diXte!

  1. Newschevron right
  2. Damaru is de diXte!
Het Surinaamse tieneridool Damaru is deze week de diXte! De 22-jarige zanger, geboren als Dino Canterburg, heeft in zijn vaderland een immense aanhang. Met aanstekelijke liedjes als Mi Rowsu, Yu Na Mi Engel en Sranang Koningin weet hij de aandacht steeds weer op zich te vestigen.
In Nederland wordt Mi Rowsu opnieuw uitgebracht en is deze week de diXte op FunX! Onlangs werd hij door het Parool al bestempeld als de 'Michael Jackson van Suriname'.

In hetzelfde interview gaf Damaru aan "Ik ben toe aan een volgende stap in mijn carrière: doorbreken in Nederland". Jij kan hem daarbij helpen door op hem te stemmen in de XTips lijst!

Damaru onlangs nog getekend bij hip hop label Top Notch en is daar erg blij mee. "Ik hoorde wel vaker dat Top Notch één van de beste platenmaatschappijen is, artiesten als Postmen, The Opposites, Opgezwolle en The Partyquad zijn ook hier ontzettend populair, dus ik had een goed gevoel over de kansen die Top Notch mij zou bieden".

Voordat Damaru in contact kwam met Kees de Koning (eigenaar Top Notch) werkte hij al samen met Ruben Fernhout van The Partysquad. "Kees sms'te me op een dag dat hij mijn liederen mooi vond en dat ik vooral door moest gaan met wat ik deed. Later hadden we telefonisch contact en de rest ging heel natuurlijk.

Ik heb het talent, Top Notch heeft kennis van zaken, gecombineerd is het voorbestemd dat we iets groots gaan doen." Het Surinaamse icoon is momenteel nieuw materiaal aan het schrijven en geniet met volle teugen van het warme onthaal van zijn landgenoten. "Suriname is trots op wat ik heb bereikt, voor mij is dit pas het begin."

De diXte: Damaru - Mi Rowsu

{youtube}uIfcEMFHW6s{/youtube}

Damaru tekent bij Top Notch

{youtube}pwnElWXj9P8{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie