Music

I Am Aisha vertelt over haar aankomende EP 'Wah Gwaan'

  1. Newschevron right
  2. I Am Aisha vertelt over haar aankomende EP 'Wah Gwaan'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


I Am Aisha werkt heel hard aan nieuwe muziek. In een interview met #FIRST vertelt ze meer over de aankomende EP, die Wah Gwaan gaat heten. Waarom eigenlijk? ''Het klinkt gewoon lekker, het hoeft niet zo diepgaand te zijn.'' Op de EP zullen samenwerkingen te horen zijn met Dopebwoy, Josylvio, F1rstman en Adje.

Onverwacht

I Am Aisha hoeft niet per se anderen voorbij te streven, op één iemand na: ''Ik wil alleen mezelf beaten, dat is mijn doel. Het moet beter zijn dan de vorige EP's.'' Op de EP zullen een paar herkenbare tracks staan met lekkere Caribische vibes. Maar er staan ook onverwachte nummers op, vertelt ze:

''Ik zat met Spanker in de studio. Ik hoorde die beat en ik ging gelijk wat schrijven. Ik wou het opnemen, maar hij was te druk met FIFA. Later vroeg ik het nog een keer en toen vond hij het best wel hard. Die beat was eigenlijk niet voor mij, maar ik heb hem nu.''

Mannenwereld

Eerder vertelde Latifah in SPOTLIGHT dat het als vrouw best lastig is in de hiphopscene. I Am Aisha kan zich daar wel in vinden, want het duurde wel even voor ze haar plek wist te vinden in de scene die vooral wordt gedomineerd door mannen.

''Ik krijg veel respect. Maar waarom sta ik als enige vrouw als live act op een flyer? Top Notch heeft veel nieuwe meiden, het is aan het veranderen en dat is dope. Maar waarom nu pas?''

Ster advertentie
Ster advertentie