Music

Public Enemy gaat touren door Nederland!

  1. Newschevron right
  2. Public Enemy gaat touren door Nederland!
Na het optreden van vorig jaar in een uitverkochte Melkweg kon een nieuwe tour niet uitblijven. Griff’s saluerende commando’s, Chuck D met zijn vlijmscherpe betoog, en de grote klok van Flavor Flav lieten die avond een grote indruk achter. Public Enemy is na 20 jaar nog steeds een van de meest invloedrijke hiphop groepen ooit.
Van 11 tm 15 december zijn ze terug op verschillende podia. Dus Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen, be ready!

De maatschappijkritische hiphopgroep uit Long Island, New York, staat vooral bekend om de gepeperde kritiek die zij leveren op het rechtse overheidsbeleid, en het bestrijden van discriminatie. De controversiële manier waarop Chuck D de maatschappelijke problematiek van de zwarte bevolking aankaart, ontketent in de jaren ‘80 een revolutie binnen de rapgeschiedenis.

Hun eerste album, ‘Yo! Bumrush the show’, kwam uit in 1987 op het legendarisch hiphop label DefJam van Russel Simmons en Rick Rubin. (thuisbasis van LL Cool J, Beasty boys en vele andere legendarische hiphopartiesten). Het vervolg, ‘It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back’, staat in de ‘500 greatest albums of all times’ lijst van het Amerikaanse blad ‘Rolling Stone’.

De tourdata:
11 december: Watt - Rotterdam
13 december: Tivoli - Utrecht
14 december: Oosterpoort - Groningen
15 december: Melkweg - Amsterdam
Ster advertentie
Ster advertentie