Music

Wu-Tang album met Carice van Houten en Barcelona spelers

  1. Newschevron right
  2. Wu-Tang album met Carice van Houten en Barcelona spelers
RZA en Cilvaringz van de Wu-Tang Clan presenteerden maandagavond 13 minuten van hun mysterieuze album 'Once Upon a Time in Shaolin'. Op het geheime album, waar maar één exemplaar van bestaat, is de Nederlandse actrice Carice van Houten volgens verschillende bronnen te horen. De foto's voor het project zijn geschoten door de Nederlandse fotograaf Ilja Meefout.


FC Barcelona, Redman & Cher

Naast Carice van Houten maken ook een aantal spelers van Barcelona, Redman en Cher hun opwachting op het mysterieuze Wu-Tang Clan album. We weten inmiddels dat het schijfje bestaat uit 31 nummers waar de rapformatie zes jaar aan gewerkt heeft. De albumhoes werd gepresenteerd zonder cd, die ligt namelijk veilig in een zwaarbewaakte Marokkaanse kluis, zoals je al eerder bij FunX kon zien in een Wu-Tang documentaire.

Auteursrecht

De Wu-Tang Clan wilde de eigenaar verplichten om het album over heel de wereld in musea te vertonen, maar daar zien ze volgens de website Paddle8 van af. De hiphopformatie verplicht de eigenaar om toestemming aan de Wu te vragen, als hij of zij het album aan het publiek wil laten horen. Het auteursrecht verloopt pas na 88 jaar en dan mag de eigenaar het album pas verspreiden. Als het dan nog bestaat, want er is geen back-up van gemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie