Music

Sarina Voorn is de ongekroonde ‘Koningin van Paramaribo’

  1. Newschevron right
  2. Sarina Voorn is de ongekroonde ‘Koningin van Paramaribo’
Afgelopen zondag ging het muziektheaterstuk ‘De Koningin van Paramaribo’ in première met Sarina Voorn in de hoofdrol. De ster uit ‘The Voice of Holland’ schoof woensdagochtend bij Fernando aan in FunX Start om meer te vertellen over haar rol en haar muzikale carrière. Ook liet ze haar eerste eigen single horen. Een nummer over haar twee 5-jarige dochtertjes. De komende maanden staat Sarina Voorn op de planken als Maxi Linder, de bekendste prostituee van Suriname. Deze dame raakte ver buiten de landsgrenzen bekend nadat Clark Accord een bestseller over schreef. Het gelijknamige muziektheaterstuk ‘De Koningin van Paramaribo’ is hier op gebaseerd.

Motyo Maxi
Maxi Linder is in 1981 overleden, maar was toen ze nog leefde al een legende. Sarina’s moeder herinnert zich nog hoe deze dame door de straten van Paramaribo liep en heeft Sarina daar ook over verteld. Ook leerde ze haar in Amsterdam geboren en getogen dochter Sranantongo. Sarina vertelt Fernando in Start dat ‘t ook wel nodig was: “Ik wilde mijn Surinaamse mensen niet teleur stellen”.

Acteren
Toneel spelen was altijd een passie van Sarina, maar ze is er nooit echt mee aan de slag gegaan. Bij toeval hoorde ze van een vriend over de audities voor ‘De Koningin’. Ze besloot gewoon te gaan en voor ze het wist had ze de hoofdrol te pakken. Sarina is trots op de rol die ze mag spelen. Het is een zware rol, maar ook een mooie. Sarina: “Maxi werd als jong meisje verkracht en door een ‘tante’ de prostitutie in gedwongen. Wat zo mooi aan haar is, is dat ze het geld dat ze verdiende niet alleen gebruikte om te leven. Ze gaf jongeren eten en kansen om in het buitenland een betere toekomst op te gaan bouwen.”

Eigen single
De komende maanden mag Sarina als Maxi de planken op en daar geniet ze enorm van. Wanneer ze niet op de planken staat, werkt ze aan haar eigen muziek. Laatst heeft ze een liedje geschreven over haar twee dochtertjes. Als ze een eigen album maakt, komen er meer nummers op te staan die klinken zoals deze:

Ster advertentie
Ster advertentie