Music

Common wint een Emmy Award

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Common wint een Emmy Award

Common heeft afgelopen zaterdag een Emmy Award ontvangen voor het nummer Letter To The Free, waaraan hij meeschreef. Het nummer is te horen in de award-winnende documentaire 13th.

EGOt-status

De letters EGOT staan voor Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award. Men krijgt de EGOT-status als diegene alle vier de prijzen een keer heeft mogen ontvangen. Common is nog maar één award van deze status verwijderd. Hij moet alleen nog een Tony Award winnen.

Grammys

Common won eerder al diverse Grammys. Voor het nummer Love Of My Life (An Ode to Hip-Hop) won hij in 2003 een Grammy voor Best R&B Song. In 2008 won hij de Grammy Award voor Best Rap Performance by a Duo samen met Kanye West (Southside) en in 2015 ontving hij een award voor Best Song Written for Visual Media samen met John Legend (Glory).

Oscar

Naast zijn diverse Grammys heeft Common ook een Oscar mogen ontvangen. Samen met John Legend won hij met het nummer Glory de award voor Best Original Song. Het nummer is te horen in de film Selma, die gaat over het leven van Martin Luther King.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie