Music

22 schoten op 2Face

  1. Newschevron right
  2. 22 schoten op 2Face
De Nigeriaanse popster 2Face Idibia is nog steeds herstellende. Op donderdag 4 oktober is hij in Lagos slachtoffer geworden van een gewapende overval. De drie daders schoten hem maar liefst 22 keer.De man achter African Queen en True Love, mag van geluk spreken dat hij het heeft overleefd. Het gebeurde toen hij vanuit Lagos naar zijn huis werd gereden. 2Face was namelijk net terug uit London, waar hij de MOBO Award voor Best African Act had gewonnen.

Een getuige zegt dat 2Face en zijn broer Ifeanyi, de bestuurder van de auto, gedwongen werden de deuren te openen. Toen dat niet gauw genoeg gebeurde, werd 2Face in zân been geschoten. De kogel ketste af omdat 2Face een laptop op zân schoot had.

Daarna werd er meerdere malen op de artiest geschoten en uiteindelijk moesten er 22 kogels uit zijn dijbeen verwijderd worden. Het gaat goed met hem, want gelukkig ging het om lokale kogels van een klein kaliber.

Het is niet de eerste keer dat 2Face zoiets meemaakt. In 2005 hield Nigeria haar hart vast, omdat 2Face toen ook gewond was geraakt en in 2006 staakten gewapende mannen de overval, toen zij hoorden dat zij 2Face Idibia aan het bestelen waren.
Ster advertentie
Ster advertentie