Music

The Weeknd aangeklaagd voor het stelen van een track

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd aangeklaagd voor het stelen van een track

The Weeknd is wederom aangeklaagd, deze keer voor het stelen van een track. Een groep Britse songwriters heeft op 3 april een aanklacht ingediend tegen de artiest, blijkt uit rechtsdocumenten die in handen zijn van Billboard.

i need love

De songwriters, William Smith, Brian Clover en Scott McCulloch, beweren dat The Weekend hun nummer I Need Love uit 2004 heeft gebruikt voor zijn eigen nummer A Lonely Night, dat op zijn album Starboy staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

schadevergoeding

Het trio wil een schadevergoeding krijgen via de rechtszaak en klaagde niet alleen The Weeknd aan, maar ook Universal Music, Warner Bros. Music Corp en nog een aantal andere partijen. In 2008 kreeg Big Life Music de rechten van I Need Love en dat bedrijf werd overgenomen door Universal Music Publishing Group. Het trio denkt dus dat Universal hun track gebruikt heeft om Te Weeknd 'te inspireren'.

winkelen

In de documenten staat vermeld dat Universal in 2016 het trio op de hoogte heeft gebracht dat hun liedjes niet waren uitgebracht en dat ze afstand deden van de rechten op hun verdere muziek. Pas weken na de release van het album Starboy, ontdekte Brian Clover tijdens het winkelen dat I Need Love wel erg veel leek op A Lonely Night, die in de winkel gedraaid werd. Het overtuigde hem en zijn maten om juridische stappen te ondernemen.

niets nieuws

Het is niets nieuws voor The Weeknd om voor dit soort dingen voor de rechter te moeten verschijnen: in 2018 moest hij bijvoorbeeld ook al vechten voor het recht om de naam van zijn Grammy-winnende album Starboy te gebruiken. Destijds werd hij door een stripschrijver beschuldigd de naam te hebben gestolen.

Benieuwd of de tracks echt op elkaar lijken? Oordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie