Music

Emms, Bokoesam en Jack $hirak gaan op zoek naar de perfecte beat in New York

  1. Newschevron right
  2. Emms, Bokoesam en Jack $hirak gaan op zoek naar de perfecte beat in New York

Emms, Bokoesam en Jack $hirak starten samen de zoektocht naar de perfecte beat. En dat doen ze niet zomaar in hun eigen buurt. De boys gaan naar New York, terug naar de oorsprong van hiphop en spreken met muziekkenners en artiesten als Naughty by Nature, B-boy Crazy Legs en de boys van The Rock Steady Crew.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bokoesam: ''Ik vind het interessant om te zien waar het vandaan komt en waar het ontstaan is. En ook vooral hoe het niet echt met gangsterrap begon. Het begon met mensen aan het dansen krijgen en plezier laten hebben.''

Radio

Ook brachten de jongens een bezoekje aan Sway Calloway in het legendarische hiphopradioprogramma Sway in the Morning, wat te zien zal zijn in één van de volgende afleveringen.

Omhoog/away

De boys gebruikten hun inspiratie om samen een track op te nemen. De ervaringen in New York hebben uiteindelijk geleid tot Omhoog/Away.

Twee teams

The Perfect Beat is een zesdelige serie, waarin twee teams door Red Bull BC zijn uitgenodigd voor de trip naar New York. Het tweede team bestaat uit Cho, Spanker en danser Timor Steffens. Zij focusten zich vooral op de breakdance scene in New York. Ook zij hebben samen een track opgenomen die op 2 oktober uitkomt.

Ster advertentie
Ster advertentie