Music

Michael Jackson verdient miljoenen na dood

  1. Newschevron right
  2. Michael Jackson verdient miljoenen na dood
Michael Jackson kan dit jaar, zelfs na zijn dood, nog 140 miljoen euro rijker worden. Door de albumverkopen en de film die binnenkort uitkomt gaat het vermogen van de onlangs overleden King Of Pop flink stijgen. Het probleem is alleen dat hij 280 miljoen euro aan schulden achter laat. Volgens executeur John Branca zullen de rechten van de Beatles, die Michael had opgekocht, bijna 140 miljoen opleveren. De vraag is of dat genoeg zal zijn om alle schulden door te kunnen strepen.

In een interview aan de Los Angeles Times vertelde Branca dat het nalatenschap van Jackson minimaal 35 miljoen dollar per jaar zou moeten opleveren. De verkoop van Michael's albums is na zijn dood enorm toegenomen. Daarnaast had de zanger nog een heleboel onuitgebrachte nummers. Sommige nummers daarvan kunnen volgens de executeurs nog verschijnen op nieuwe albums wat dan ook weer geld oplevert.

De albumverkoop van dit jaar bracht volgens Branca al bijna 70 miljoen euro op. De film over zijn geplande This Is It concertreeks kan volgens de executeur samen met andere zakendeals nog eens 70 miljoen in het laatje brengen.

Michael's broer Jermaine Jackson bij Larry King

{youtube}nNfPhZIYzJI{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie