Music

Michael Jackson viert 50e verjaardag

  1. Newschevron right
  2. Michael Jackson viert 50e verjaardag
Michael Jackson viert vandaag zijn vijftigste verjaardag! De popzanger is een van de meest succesvolle artiesten van de twintigste eeuw, wat hem de bijnaam King of Pop heeft opgeleverd.

Tegenwoordig valt Michael vooral op door zijn excentrieke verschijning. Door alle plastische chirurgie en zijn huidskleurtransformatie is de zanger een schim van wat hij eens was.

Als 11-jarige jongen stal hij de show met zijn guitige uitstraling en was hij het middelpunt van de The Jackson 5, de zanggroep waarin hij optrad naast zijn oudere broers. Hits als 'I want you back' en 'ABC' weerhielden Michael er niet van om solo te gaan. Een keuze die hem zijn grootste successen heeft opgeleverd.

Het hoogtepunt voor de King of Pop kwam in de jaren tachtig met zijn album 'Thriller'. Met nummers als 'Beat it' en 'Billie Jean' transformeerde de talentvolle zanger officieel tot een popicoon. 'Thriller' was een absoluut hoogtepunt, maar zijn latere albums als 'Bad', 'Dangerous' zijn ook heel goed verkocht.

De laatste jaren is het qua muziek stil rond de muzikant, wiens laatste studioalbum 'Invincible' in 2001 verscheen. Mede als gevolg daarvan verschoof de aandacht van de muziek naar het excentrieke karakter van Jackson en zijn privéleven. De spraakmakende rechtszaken over het vermeende kindermisbruik dat zou plaatsvinden op zijn landgoed Neverland Ranch hebben voor een flinke deuk in zijn imago gezorgd.

In december 2006 trad hij voor het laatst op tijdens de uitreiking van de World Music Awards in Londen. Zijn korte optreden, waarbij hij enkele regels zong van 'We are the world', viel tegen na alle speculaties dat hij zijn hit 'Thriller' zou vertolken. Woedende fans eisten na afloop hun geld terug.

Jackson leeft sinds hij van alle aanklachten van misbruik werd vrijgesproken een teruggetrokken leven met zijn drie kinderen Prince Michael (11), Paris Michael (10) en Prince Michael II (6).

Momenteel werkt Jackson samen met Ne-Yo aan een nieuw album. Meer daarover vind je hier.Bron: NU.nl
Ster advertentie
Ster advertentie