Music

Zomerhitte met de Zomerhit 2008?

  1. Newschevron right
  2. Zomerhitte met de Zomerhit 2008?
Noem het zomerhit of vakantiehit. Je gaat vakantie vieren en op jouw vakantiebestemming hoor je lekkere zomerse tracks. Na terugkomst wil je de herinneringen oproepen en dat kan met de vakantiehits die je meeneemt. Je kent de klassiekers die je elke zomer weer terughoort; SummerJam van de Underdog Project en Summertime van Jazzy Jeff en The Fresh Prince. Ook Turn Me On van Kevin Lyttle is inmiddels uitgegroeid tot een echte zomerse klassieker. Wie of wat wordt het in 2008?

Voor 2008 zijn er al enkele potentiële zomer- / vakantiehits op FunX aan je voorgesteld. Denk bijvoorbeeld aan de hele zwoele commerciele reggae van Vizion (Girl I Need You).

{youtube}BRxPC2VFSsU{/youtube}
(Vizion - Girl I Need You)

Ook Grande Vue klinkt behoorlijk zomers. De track is al via de bekende downloadsites verkrijgbaar en de Nederlandse dj’s zullen hem bij de buitenlandse gigs ook in zeker hun sets opnemen.

{youtube}V_LWqMA8XWk{/youtube}
(Grande Vue Ft. Leo Tan - Take It Away)

In Suriname heeft de song Bapha Tja Lati van Aptijt heel veel potentie. De track is een zwaar aanstekelijke kasekosong, waarbij er in Hindoestaanse baithak ghana invloeden in te horen zijn. Het is op 1 juli een nationale feestdag in Su, vanwege de Afschaffing van de Slavernij (Keti Koti). Iedereen gaat dan los op deze pokoe!

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/muziek/FunXfm_Aptijt_Bapha_Tja_Lati.wma{/wmaremote}
(Aptijt - Bapha Tja Lati)

Een Surinamer, die het ver gaat schoppen is Ray Neiman. In zijn Franstalige dancehall zouk Viens (Kom) zingt hij ook gewoon in het Sranang Tongo.

{youtube}ekm-oI7rfT4{/youtube}
(Ray Neiman - Viens)

Waarschijnlijk ontbreken er nog een paar potentiële zomerhits uit Marokko, Turkije of Spanje. Mocht jij suggesties hebben voor dé zomerhit van 2008 reageer dan hieronder. Voor wat inspiratie kan je luisteren naar FunX Latin.

Wie weet groeit er door jouw inbreng één suggestie uit de ultieme zomerhit van 2008!
Ster advertentie
Ster advertentie