Music

DMX steelt de show bij BET Hip Hop Awards

  1. Newschevron right
  2. DMX steelt de show bij BET Hip Hop Awards
Veel bekende rappers en r&b artiesten waren aanwezig bij de BET Hip Hop Awards van 2011. Er waren veel optredens tijdens de show. Een van de meest opvallende was die van DMX. De rapper trad samen met Swizz Beatz op na jaren de gevangenis met regelmaat in en uit te zijn gelopen. Het publiek stond gelijk op toen de Ruff Ryders het podium opliepen. Verschillende rappers waaronder Busta Rhymes en Twista rapten vanuit het publiek de teksten mee.

DMX en Swizz Beatz


Awards
Op de avond werden ook verschillende awards uitgereikt. James Todd Smith, beter bekend als LL Cool J, kreeg de bijzondere 'I Am Hip Hop Icon' award overhandigd door Nelly. Smith is een van de pioniers uit de hiphop scene. Er werd teruggeblikt naar verschillende hits van LL waaronder 'I Need A Beat', 'Doin It' en 'I Need Love'. Bekijk hier alle winnaars van awards.Cypher
Het onderdeel 'Cypher' werd dit keer ook gehouden. Hierbij rappen verschillende underground en bekende mc's op een oldschool beat die door dj Premier gedraaid wordt. Zo hebben onder andere Busta Rhymes, Eminem, Ludacris en zelfs Chris Brown allemaal hun teksten gedropt. Check de videos allemaal hier!

Lupe
Een ander opvallend optreden op de avond was die van Lupe Fiasco met Erykah Badu. Begeleid door Fiasco's rock band zong hij het nummer 'Words I Never Said'. Opmerkelijk was dat Erykah een boerka aanhad en Lupe had een Palestijns vlaggetje aan zijn microfoon gehangen.

Lupe Fiasco en Erykah Badu


T.I. en Young Jeezy
Ster advertentie
Ster advertentie