Music

WTF: Marokkaanse zangeres verheerlijkt huiselijk geweld

  1. Newschevron right
  2. WTF: Marokkaanse zangeres verheerlijkt huiselijk geweld

"Als ze zijn klappen proeft, dan vergeet ze zijn liefde niet." De Marokkaanse zangeres Imane Bent El-Howat verheerlijkt huiselijk geweld in haar nieuwe single Lbnat Kamouniyat. De artiest waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord legt in een interview bij ChoufTV uit waarom het goed zou zijn dat iemand je slaat in een relatie: "Hij kan haar duwen en slaan. Dat is normaal. (..) Alleen iemand die van je houdt zal je slaan. Als hij niet van je hield, dan sloeg hij je niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Idioten

Op de socials van Imane Bent El-Howat stromen de kritische reacties inmiddels binnen. De meeste reacties zijn negatief. Zowel vrouwen als mannen vinden de uitspraken in het nummer belachelijk. Zo schrijft ene Mariam op Facebook: "Er zijn al genoeg misvattingen en leugens die over moslims verteld worden. Idioten zoals deze 'artiesten' zijn wel het laatste dat we nodig hebben."

Respectloos afval

Een man schrijft op Twitter dat hij de single van Imane waardeloos vindt:

"Dit is afval! Vrouwen zijn moeders, zusters en echtgenotes, dames die je respecteert. Dit liedje toont geen respect voor vrouwen en daarom wil ik hier niet naar luisteren!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie